1. setkání

01.10.2013 15:15

Dnes, 1. října 2013, se toho u nás dělo spoustu. 

Měli jsme totož první letošní schůzku s sešlo se nás tam celá hromada, holky i kluci a také jeden skřítek. Zatímco rodiče kontrolovali a podepisovali přihlášky, všechno jsme ve třídě prozkoumali a pohráli si s hračkami, které jsou kolem stěn. 

Potom jsme se všichni přivítali s Marci a Ráďou, to jsou naši vedoucí, a řekli si, co všechno budeme potřebovat na hraní a tvoření v malém hravém tvoru.

A potom už nám Marci a Ráďa prozradili, že se do naší třídy přistěhoval o prázdninách skřítek Cestík, který moc rád cestuje po světě.

Protože je to ale trochu stydlín, museli jsme ho nejprve najít... schovával se před námi mezi polštáři.

Když jsme ho našli a probudili - on tam totiž chudák z toho schovávání usnul - řekl nám, že zapomněl doma svůj cestovní kufřík, který je celý papírový a bez kterého nemůže nikam cestovat. Příště si ho ale už nezapomene vzít a abychom se s ním mohli vydat na cestu i my, vyrobili jsme si z papíru taky své vlastní krásně barevné cestovní kufříky. Moc se nám podařily a zářily všemi barvami. 

Když jsme domalovali, poprosil nás ještě Cestík o pomoc s ponožkami...všechny se mu totiž zamotaly dohromady. Nejdřív, jsme Cestíkovi pomohli roztřídit ponožky na žluté, červené, zelené a modré a potom jsme zvládli dokonce najít vždy dvě stejné ponožky k sobě. Cestík byl moc rád! Už nebude muset mít holé nohy a můžeme se za týden vesele vydat na cestu!

Protože jsme dnes byly v kroužku poprvé, pomáhaly nám některým ještě maminky, ale protože jsme se už rozkoukali a jsme velcí cestovatelé příští úterý to už zvládneme spolu s kamarády, Marci, Ráďou a Cestíkem sami. Určitě zažijeme na cestách spoustu legrace a dobrodružství.